H υγειονομική κρίση που βιώσαμε τον τελευταίο καιρό φαίνεται να φτάνει σε κάποιου είδους τέλος και σιγά σιγά επιστρέφουμε σε κάποιου είδους κανονικότητα. Όλοι συμφωνούν πως πολλά θα αλλάξουν στις ζωές και τις επιχειρήσεις μας. Έτσι λοιπόν, σε αυτό το επεισόδιο μοιράζομαι μαζί σας πέντε στρατηγικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα για να βελτιώσουμε τις δραστηριότητές μας.

Μπορείτε να βρείτε το podcast και στο Apple iTunes , Spotify , Google Podcasts .

Πιθανότατα οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι και απλά θα χρειαστεί να αποφύγουμε τα χειρότερα και να κρατήσουμε τα κεκτημένα. Θα χρειαστεί να αποφύγουμε κινήσεις πανικού και με ψυχραιμία να σχεδιάσουμε το μέλλον. . Καταγράφουμε τι κάνουμε καλά και τι όχι.  Θα πρέπει δούμε κατάματα τις ατέλειες μας, χωρις όμως διαθεση αυτομαστιγωματος.

Η πρώτη μας στρατηγική έχει να κάνει με την επιχείρηση μας και αν μπορούμε να εμπλουτίσουμε το business model μας. Παραδείγματα μπορείτε να ακούσετε στο podcast.

H δεύτερη στρατηγική που προτείνω είναι η συνεργασία επιχειρησεων, έτσι ώστε το άθροισμα του σύνολου να είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των επιμέρους μελών. Kαι πάντα με βάση τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν κάθε φορά και την κειμενη νομοθεσια για να μην ξεχνάμε και το αντικείμενο μας.

Η τρίτη στρατηγική είναι να γίνει μια βάση δεδομένων των υπαρχόντων πελατων με χρήση εφαρμογών CRM ή έστω με το παλιό καλό Excel και να υπάρχει τακτική επικοινωνία με email, έτσι ώστε να θυμίζουμε την παρουσία μας.

H τέταρτη στρατηγική αφορά την παραγωγή περιεχομένου για την online παρουσία μας. Το περιεχομενο είναι o βασιλιας ας μη ξεχνάμε… Ο στόχος είναι να μας θεωρήσει ο επισκέπτης ως ειδικό στο αντικείμενο μας και να μας γνωρίσει τόσο ώστε να ενδιαφερθεί να αγοράσει την υπηρεσία ή το προιόν μας.

Η πέμπτη και τελευταία στρατηγική και πολύ δυνατη αν θέλετε τη γνώμη μου είναι να έχουμε θετικές αξιολογήσεις αξιολογήσεις ( testimonials – reviews ) από υπάρχοντες πελάτες μας. Αυτες σίγουρα τις έχουμε στο site μας και μπορούμε να τις ανεβάζουμε και στα social media. Το πως το κάνω το αναφέρω στο podcast.

Αυτό που χρειάζεται τώρα περισσότερο από άλλες φορές είναι ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Να δούμε τι κάνουμε καλά και τι όχι. Αν μπορούμε να εμπλουτίσουμε/αναβαθμίσουμε την δραστηριότητά μας και να βάλουμε με πρόγραμμα και το online κομμάτι. Να μπούμε στην λογική των συνεργειών και να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα.

Πιστεύω πως όποιος έχει ανοικτά τα μάτια και τα αυτιά του και δεν διστάζει να πειραματίζεται τότε στο τέλος όχι μόνο χαμένος δεν θα είναι, αλλά θα καταλήξει και σε καλύτερη θέση από πριν.

Και αυτή θα είναι η θέση μας.
Και μέχρι όλοι να πάρουμε την θέση που θέλουμε …
Να υγειαίνουμε και να γελάμε.

Author: Ηλίας Διαμάντης, Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Σπούδασα Πολιτικός Δομικών Έργων στο ΤΕΙ Σερρών και πέρασα με καταταρκτήριες εξετάσεις πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , απόπου και αποφοίτησα . Από το 2002 έχω το δικό μου τεχνικό γραφείο , το οποίο ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με Άδειες Καταστημάτων . Σε αυτά τα δέκα πέντε και πλέον χρόνια έχω αποκτήσει τεράστια εμπειρία πάνω στα θέματα των Αδειών Λειτουργίας . Το γραφείο μας εξυπηρετεί Αθήνα,Θεσσαλονίκη και όλη την επικράτεια.