Από τον τραπεζικό κλάδο στο NLP και το Life Coaching η Πέγκυ Μουζάκη μας εξιστορεί την διαδρομή της και τι είναι ακριβώς αυτό που κάνει. Μιλάμε για το θέμα της επικαιρότητας , τον κορονοϊό, πως τον βιώνουμε και πως θα τον διαχειριστούμε. Πως χρησιμοποιεί το σύστημα του NLP στην επικοινωνία και πως ένα κιλό πορτοκάλια μπορεί να σώσει ή να χαλάσει μια σχέση.

Μπορείτε να βρείτε το podcast και στο Apple iTunes , Spotify , Google Podcasts .

 

Η Πέγκυ Μουζάκη, ξεκίνησε από τον τραπεζικό κλάδο και όταν ήρθε η δημοσιονομική κρίση αντιμετώπισε ένα κλίμα στη δουλειά της που δεν την ικανοποιούσε και αποφάσισε να τον εγκαταλείψει και να γίνει life coach, ενώ εντρύφησε στο NLP, με αποτέλεσμα να τα συνδυάσει και να είναι NLP Life Coach.

Αρχικά, μιλάμε για τον κορονοϊό και πως μας έχει επηρεάσει. Είναι σημαντικό να κλείσουμε την τηλεόραση και να μην παρακολουθούμε τις ειδήσεις με την αρνητικότητα που εκπέμπουν, ενώ αν θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί και δημιουργικοί θα πρέπει να κρατάμε πρόγραμμα και να ξέρουμε τι θα κάνουμε μέσα στην ημέρα.

Η διαφορά αυτής της υγειονομικής κρίσης με την δημοσιονομική κρίση που βιώσαμε στο παρελθόν είναι ότι αντί να φοβηθούμε  και να μην κάνουμε τίποτα , τώρα την ψάχνουμε, προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα και μπαίνουμε σε μια διαδικασία να δημιουργηθούν συνέργειες και συνεργασίες.

Ως Life Coach βοηθά τους πελάτες της να πάνε εκεί που δεν μπορούν να πάνε μόνοι τους, δηλαδή να πετύχουν έναν στόχο που έχουν βάλει είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο coach αναδεικνύει το κρυμμένο δυναμικό του κάθε ανθρώπου , δεν είναι σύμβουλος και φυσικά δεν είναι (ψυχο)θεραπευτής. Υπάρχουν άλλες ειδικότητες για αυτά. Επίσης, χρειάζεται να αναφερθεί ότι ο life coach δεν επιδιώκει μια μακροχρόνια σχέση με τον coachee, αλλά αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο θέμα, με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με ένα συγκεκριμένο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Πέγκυ έχει μελετήσει και πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής στο σύστημα του NLP και μας εξηγεί τι είναι το NLP ( Neuro Linguistic Programming – Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός ), τι σημαίνει γι’αυτήν και πως το χρησιμοποιεί στην επαγγελματική της ενασχόληση.

Τέλος, συζητάμε για το πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία στους ανθρώπους, το πως ακριβώς μπορούμε να είμαστε σε θέση να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο και με ποιο τρόπο ένα κιλό πορτοκάλια μπορούν να σώσουν ή να χαλάσουν μία σχέση.

Tην NLP Life Coach Πέγκυ Μουζάκη μπορειτε να την βρείτε στην σελίδα της στο Facebook εδώ και στο Instagram ως @peg.mouzaki .

 

Author: Ηλίας Διαμάντης, Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Σπούδασα Πολιτικός Δομικών Έργων στο ΤΕΙ Σερρών και πέρασα με καταταρκτήριες εξετάσεις πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , απόπου και αποφοίτησα . Από το 2002 έχω το δικό μου τεχνικό γραφείο , το οποίο ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με Άδειες Καταστημάτων . Σε αυτά τα δέκα πέντε και πλέον χρόνια έχω αποκτήσει τεράστια εμπειρία πάνω στα θέματα των Αδειών Λειτουργίας . Το γραφείο μας εξυπηρετεί Αθήνα,Θεσσαλονίκη και όλη την επικράτεια.