Η Νίνα Καλούτσα είναι ειδικός φωνής και με την μεθοδολογία της μπορεί να μεταμορφώσει την ομιλία μας και να είμαστε σε θέση να μιλάμε με ευκρίνεια, πειθώ και αυτοπεποίθηση. Φωνή, αναπνοή, δημόσια ομιλία και το ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία με έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυπράγμων άνθρωπο.

Μπορείτε να βρείτε το podcast και στο Apple iTunes , Spotify , Google Podcasts .

 

Η Νίνα Καλούτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας με τη διάσημη σοπράνο και καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας του Θεάτρου Μπολσόι Bela Rudenko. Διετέλεσε λυρική σοπράνο και δίδαξε τραγούδι. Άκουσε αυτό που της ζητούσε η αγορά και άρχισε να κάνει και μαθήματα φωνής, διότι πιστεύει ότι η φωνή είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της ταυτότητας του ανθρώπου και μέσα από την μέθοδο της μπορεί να την βελτιώσει και να μπορούμε να μιλάμε με ευκρίνεια, πειθώ και αυτοπεποίθηση.

Από το 2011 η Νίνα Καλούτσα ως Ειδικός Φωνής συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, εταιρείες, τράπεζες, συμβούλους επιχειρήσεων κ.ά. φορείς και πραγματοποιεί τα σεμινάριά της ΦΩΝΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ, τα οποία είναι πλέον ευρέως γνωστά για την επιτυχία τους σε ανθρώπους που επιθυμούν να αυξήσουν την επιρροή τους στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον τους μέσα από την ανάπτυξη βαθιάς και γεμάτης αυτοπεποίθηση φωνής.

Σημαντικό μέρος της μεθοδολογίας αποτελεί η αναπνοή, καθώς αυτή βοηθάει τους ανθρώπους να «πάρουν τα μυαλά τους αέρα» , δηλαδή να οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος και γενικά το σώμα λειτουργεί με βέλτιστο τρόπο. Όπως λέει και η Νίνα στην συνέντευξη, ορίζεις την αναπνοή σου , ορίζεις την ζωή σου.

Η Νίνα Καλούτσα ασχολείται εκτεταμένα και με την δημόσια ομιλία και η προτροπή της αν θέλουμε να μιλάμε καλύτερα είναι να αρχίσουμε να μιλάμε και να εξασκούμαστε. Ας θυμηθούμε τον μεγαλύτερο ρήτορα της αρχαιότητας Δημοσθεένη που εξασκούταν στα μανιασμένα κύματα του Φαλήρου. Και η φωνή και η δημόσια ομιλία δεν είναι ταλέντα είναι δεξιότητες που μπορούν να διδαχθούν, να εξασκηθούν και να γίνουν κτήμα μας.

Σαν επιχειρηματίες μας καλεί να αγκαλιάσουμε την νέα πραγματικότητα. Μπορεί κάποιοι να χαρακτηρίζουν το περιβάλλον ασταθές αλλά η Νίνα το θεωρεί πολύ ενδιαφέρον και αυτή κατά την γνωμή μου είναι και η σωστή οπτική. Κυριαρχούν οι υψηλές ταχύτητες και θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε ευέλικτοι και να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Αν επαναπαυτούμε σε πρακτικές που δούλευαν στο παρελθόν τότε θα βγούμε εκτός συστήματος.

Πλέον οι νέες τεχνολογίες δίνουν την ευκαιρία σε όλους μας να βρούμε αυτό που θέλουμε και κυρίως στο επαγγελματικό/επιχειρηματικό κομμάτι που είναι το ενδιαφέρον μας, αρκεί να το κυνηγάμε και να εξελισόμαστε διαρκώς. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από ένα laptop ή ένα smartphone για να έχουμε στην διάθεσή μας μια πληθώρα ευκαιριών, επιλογών και δυνατοτήτων.

Τέλος, μας προτρέπει να κάνουμε πράγματα που μας βγάζουν από το καβούκι και την ζώνη της ασφάλειάς μας, γιατί εκεί είναι η ανάπτυξη και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γεμίσουμε με πολλές ωραίες στιγμές και εμπειρίες.

Την Νινα Καλουτσα μπορειτε να την βρειτε στην σελιδα της εδώ , στο Facebook και στο Instagram ως @ninakaloutsa .

ΥΓ1 : Η συνέντευξη είναι από την ομώνυμη παλιότερη εκπομπή μου στον Black Velvet Radio.

 

Author: Ηλίας Διαμάντης, Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Σπούδασα Πολιτικός Δομικών Έργων στο ΤΕΙ Σερρών και πέρασα με καταταρκτήριες εξετάσεις πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , απόπου και αποφοίτησα . Από το 2002 έχω το δικό μου τεχνικό γραφείο , το οποίο ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με Άδειες Καταστημάτων . Σε αυτά τα δέκα πέντε και πλέον χρόνια έχω αποκτήσει τεράστια εμπειρία πάνω στα θέματα των Αδειών Λειτουργίας . Το γραφείο μας εξυπηρετεί Αθήνα,Θεσσαλονίκη και όλη την επικράτεια.